Museet præsenterer en samling genstande fra dansk bankvæsen i 1800-tallet, og har herudover en fuldt udrustet bankfilial fra omkring år 1900. Museet har yderligere en større samling af gamle kort og stik fra København og Christianshavn, overtaget efter familien Heering, der boede i den bygning, hvor museet i dag er indrettet.

Heerings gamle hovedsæde
Bank- og Sparekassemuseet har sin oprindelse i et mindre museum, der blev etableret på Børsen i 1957 i forbindelse med 100-årsdagen for Privatbankens stiftelse. Det er indrettet i en gammel købmandsgård fra 1700-tallet på Christianshavn, som i 1839 blev overtaget af købmanden Peter F. Heering, verdenskendt for sin kirsebærlikør Cherry Heering. Indtil 1977 var gården hovedsæde for Heerings forretning, indtil den blev opkøbt af Privatbanken i 1977 og igen senere efter nogle fusioner overtaget af Nordea-fonden.

I tilknytning til Tietgen-udstillingen disponerer museet over et større udstillingslokale i et smukt restaureret pakhus fra omkring 1754. Lokalet benyttes til skiftende temaudstillinger.